Tour de Csepel sziget
2013-08-23 | Track követés | sania | GG3689
Egy laza kerékpáros szigetkerülés.

Az út 120 km körül van, persze ez változhat ládakereséssel egybekötve.
Az út kényelmesen teljesíthető, 90%-ban szinte autómentes úton. A soroksári 0-ás hídig végib bicajút (aszfalt és sóder). Dunakeszin és Taksonyon át én a főúton mentem. Egy kicsit forgalmas, és ezen a pár kilométeren picit jobban kell figyelni. A szigethalmi híd után viszont Ráckevéig végig a Duna melletti üdülősoron vezet út, néhol sóderes, néhol földút. Ráckevére beérve szintén az üdülősoron végig egészen a makádi parkerdőig vezet az aszfaltos és sóderes út. Sajnos most a szigetcsúcsra nem nagyon lehet eljutni, mert építik a gátat.
Makád, Lórév a következő útpont. Lórév után viszont Szigetújfalu felé elég bicaj és emberpróbáló az út (ezt utáltam a legjobban). Bokáig érő por, homok, sok légy, és sehol egy teremtett lélek. Aki szereti a magányt, annak tetszeni fog :-)
Szigetújfalu után már a gond nélkül lehet egészen a sziget éjszaki csúcsáig eljutni. Tököli repteret a gáton át kerüljétek, ne menjetek le a mellette lévő földútra, mert lég gány az egész, nagyon benőtte a gaz.
Sok nyomóskút, söröző és egyéb frissítő pont van az úton, így az energiapótlás aránylag megoldott - kivéve Lórév-Szigetújfalu között a "magányos" úton.
Esőben nem ajánlott az út a sok föld/sóderút miatt.


2014-05-24 20:37:16
Nos megtaláltam, vagyis végig tekertem.
Ami motivált:
1.Még senki sem teljesítette ezt a játékot! Légy Te az első!
2. Budapest XXI. kerületében élek. Az pedig Csepel. Így hát úgy gondoltam hogy egy csepeli neve melett legyen az első megtalálás.

Beszámoló:
MA 5:00-kor keltem és 6:30ra már a RAJT/CÉL állomáson voltam. Erre a Gubacsi-hidat választottam.

Taksonyig ládáztam (eoro velo 6 .comos trail) majd az itteni hidon mentem vissza a szigetre.

Taksony-Szigetcsép szakaszon túrázok jöttek szembe velem. A tököli parkerdő mellet mentem (az ottani ládika már +van) egyszer csak föld út jött pár KM-n keresztül. Pont ezt szerettem volna elkerülni azért is kanyarodtam le előbb. Az országúti azárt bírta a strapát, még itt is sikerült 20-21KM/h val menni. GG3852 begyüjtve :D

Szigetcsép-Szigetszentmárton szakaszon beton út kezdtem lebarnulni... sehol árnyék.

Szigetszentmárton-Ráckeve szakaszon már nem voltam "fehér" de vittem bukósisakot, ami nem szokásom, mert hosszú távon zavar engem. Ráckevéig már csak kb 1km volt hátra amikor a szemembe botlott egy kicsi bogár. Ideiglenes vakság miatt félre hútódtam, hogy kipiszkáljam onnan. 2-3 perc és már haladok tovább.

Ráckevén betervezett pihenő a melegre való tekintettel. Kaja víz cigi víz sorrend után irány tovább a hídig. Csak azért is mert ott kellett volna "befutni" a szigetre. Na igen de hát szombat van ami PIACNAPOT jelent. Igen bezony a piac pont ott volt a hídnál. Át az embertömegen. A végefelé megállít egy csávó hogy látja bringás vagyok ezért nem 1000-ért hanem 700-ért ad nekem vászonövet. Az öv gagyi is volt meg csupán 10FT volt a zsebembe :D Mentem tovább. A beütemezett 30 perces pihenő helyett 50percet töltöttem itt. GG3116 megtalálása volt a következő cél amit esküvő miatt csak röpke 2 percig tudtam keresni, így nem lett meg.

Ráckeve-Makád szakaszon kint a napon poros az út. Tipikus holdpont szerű hangulat, de az még nem itt jött rám. Többször is autó kavarta fel a port a tüdöm kedvéért. Hát b@sszátok meg!!! Újjabb családi csopi mellet száguldok el nem lassan (25-30KM/h) Monotonon tekertem a part mentén. Szigetbecse szándékosan maradt ki. Tervem az volt hogy felkeresem a Sziget legdélibb pontját és bele ordítom a vízbe hogy: "HAJRÁ FRADI!!!" ám időjárás bácsi/néni kinek melyik tetszetős közbe szólt a 11:30 és 13:00 közti extra napsütésse. Tuvábbi autók és 2 teher kavarja fel a port a tüdöm mellé az orrom is beállt a szitkozódó testrészek közé. GCMAPE info pontját láttam meg GPS-n. A láda nem volt betervezve és 20 percnyi keresés után feladtam. Viszont a valódi kincs még is ott volt!!! Egy Őzike-gyerek ült az egyik bokor tövében és hagyta hogy simogassam egy kicsit majd elment. Ez annyira feldobott hogy a holdpont amit hiányoltam már, hiszen nagyon meleg volt el sem jött még hozzám szerencsére.

Makád-Lórév szakaszon ujjab túrázók mellet suhantam el még mindig frissen és üden hála az özike-gyerek hatásának.

Lórév itt pihenőt tartottam zsömle víz víz víz sorrend. Valamint GG2539 megtalálása sem sikerült.

Lórév- Szigetújfalu szakaszon untam meg magamat. Elöször valami pocsék földutat választottam majd jött valami vízügyes rész is ami hál Istennek le volt betonozva. Egyszer csak föld út megint, akkora csalánok voltak az út mentén hogy a nyakam is érte a csípés a keskeny fölúton. Hol árnyék hol napos rész. Ahol árnyék ott sár és pocsolya, egyszer megcsúsztam letettem a lábam (bizonyára eséstől mentve meg magam) bele egy sáros-pocsolya koktélba. Szuper!!! Még pár KM kínlódás és elértem Szigetújfalú mögötti földút és a műút találkozási pontját. Végre!!! Megláttam az artézi kutat és jött aminek jönnie kellet: víz a fejre, víz a torokba majd megismételni megint.

Szigetújfalu
Túrás ellenörző pont, jó rég láttam. Mostanság nem negyon járok olyasféle dolgokra... Hát leültem pihenni. Azzonal odahívtak hogy pecsétljenek , de hiába mondtam hogy nem Ő túrájukat csinálom. Máris elkezdtünk beszélgetni nagyobb túrákról és a mai túrámról. Kaptam 2 pohár szörpöt meg egy kevés cukrot.Valamint egy információt is kaptam ami szerint ha bemegyek a Szigethalmi céljukba kapok gyrost (erről késöbb) na meg kaptam pecsétet egy zöld papírzsepire. Irány tovább!!!

Szigetújfalu-Tököl
Végig a műúton semmi földút még véletlen sem! A tököli börtön mellet elhaladva "alacsony tápfeszültség" elő a pótaksit gyors csere és irény tovébb.

Tököl Holdpont. Lassan és lassabban tekertem már untam a zsömle páncélos-májas kombót pedig ezt szeretem. Egyszerű könnyű és finom. Cigi szünet és cukorka evés. Semmi változás már mindenhol kürtöskalácsot gyrost meg palacsintát láttam. Beton Bunker (com-os láda) sikertelen keresése.

Tököl-Szigethalom szakasz nem volt tervezve de hát jó formán összestem. Telefon apunak cél merre? Irány a megmentőimhez

Szigethalom a "cél" pecsét a zöld zsepire és 2 gyros betakarítása. Nem az Ő túrájukat csináltam de megmentettek. Ezúton is köszönet érte. Bővebben: Szigethalmi TE facebook.

Szigethalom-Gubacsi híd (CÉL) Mint utóbb kiderült 41KM volt. BBT-S 22,23,24 sikeres megtalása tovább fokozta kedvem. Az életmentő gyros(ok) után rőt gyűjtve a számomra imádott XXI. kerületen át. BLS-29 siker com-os láda. Irány Csepeli velo 2-9 (10-23 reggel kapartam be) és már a Gubacsi-híd rajzólódott ki szemem előtt. Bezony a CÉL! Még egy utolsó láda amit a Csepeli Velo 9 kitünő rejtése biztósított és fel hídra.

Gubacsi-Híd áthaladva megérkeztem Csepel vérrel és verítékkel felszentelt földjére melyet Árpád-vezér főlovászáról nveztek el (Sepel). Ház előtt még egy cigi és megírni ezt.

Ezúton is köszönet illeti: Szigethalmi TE, Sania valamint az Euróvelo6 BLS-29 és BBT-S rejtői.

Megtalálás: 2014-05-24
Bizonyiték (fotók hijján)
Fradiapu

Új megtalálások

Bejelentkezés