Pozsony-Budapest kerékpárral
2014-06-08 | Track követés | sania | GG4215
Kerékpártúra a Duna mentén, az Eurovelo 6-on.

Szlovákiában, a Duna mentén többször voltam már ládát keresni, így jött az ötlet. Nem terveztem semmi jelszavas, pontkeresős dolgot, hiszen elég hosszú az út. Persze, ha valakinek van kedve, akkor talál bőséggel :-)

Pozsonyból a vár tövéből, a Szent Márton-dóm mellől indultam. Az út első 50 kilométere (bősi vízlépcsőig) elég ingerszegén. Viszont az út tökéletes, közvetlenül a Duna mellett megy, lehet nézelődni, figyelni a rengeteg madarat, hajókat.
Az erőmű után a következő 50 km Révkomáromig természetvédelmi területen, egy gáttetőn megy. Az út minősége itt is jó. Egy részén (kb 10-15 km) olyan "játszótéri" kavicsos. Jól lehet benne driftelni :-) Ha valaki országúti bicajjal menne, ki lehet kerülni a főutak felé, csak jó pár kilométerrel hosszabb.
Révkomárom után én a főutakat választottam (a gáttető szintén kavicsos, földes). Dunamocsi csárdában álltam meg ebédelni. Ez közvetlenül a piros bicajút mellett van. Nagyon finom a kaja, barátságos a kiszolgálás, de nem szeretik ha a bicajt a bokornak támasztják.
Innen már csak Párkányig kellett elgurulni, majd át Magyarországra. Ha nem vennétek észre, hogy átjöttetek a határon, akkor az utak minőségéből biztos rájöttök :-)
Ivóvizet bőségesen vigyetek magatokkal. Szlovákiában nem nagyon találtam közkutat. Pontosabban Izsán volt egy, de iszonyú ihatatlan ízű volt.

Sok sikert!



Ilyesmi volt az út:




Még senki sem teljesítette ezt a játékot! Légy Te az első!

Új megtalálások

Bejelentkezés